Når man skal søke opptak til en skole gjennom et helt fremmed system kan det fremstå vanskelig og litt skummelt. Vi vil gjøre denne prosessen så enkel som mulig for deg, og her finner du informasjon som skal gjøre søknadsprosessen til BIMM oversiktlig for deg som søker.
Her finner du en videoserie som viser deg hvordan du kan søke studieplass til BIMM gjennom UCAS, den britiske ekvivalenten til norske “Samordna Opptak”. UCAS søknadsportalen finner du på UCAS.com. Her må du først registrere deg før du kan fylle ut søknaden. For å gjøre dette så enkelt som mulig for deg som søker har vi satt sammen en videoserie hvor vi forklarer hele søknadsprosessen fra A til Å. Denne finner du nederst på siden.
Lånekassen
Lånekassen støtter bachelorstudiene ved BIMM (altså de 3-årige studieprogrammene, degree som disse kalles i England). Årsstudium (diploma) er ikke støttet av Lånekassen, ettersom de ikke støtter noen årsstudium i utlandet. Støtten fra lånekassen vil dekke både skolepenger og levekostnader.
Likevel kan det være lurt å ha noen oppsparte kroner i bakhånd slik at du har litt mer fleksibilitet. Mange velger også å jobbe i feriene mellom studieårene. Vi anbefaler dette i stedet for å ta opp en jobb ved siden av og vi anbefaler at man prøver å finne relevant arbeid hvis mulig. Pass bare på at arbeidet ikke går utover studietiden din. Et studieløp som dette krever veldig mye egen innsats og vil i perioder være altoppslukende.
Generell studiekompetanse
Før du begynner på søknadsprosessen til BIMM er det viktig at man har fullført videregående skole. BIMM kan likevel ta opp elever uten fullført videregående ved at man gjennomfører en APEL-test, som er en akademisk oppgave som kartlegger ferdighetene dine.
Det som er viktig å passe på er at lånekassen krever generell studiekompetanse for å kunne gi støtte, derfor er det ofte avgjørende for våre studenter å inneha dette før de begynner på BIMM. Du kan lese mer om lånekassens krav til dette, og eventuelle unntak her.
Opptakskrav
Opptaksprøvene og auditions varierer fra linje til linje. Disse kan gjøres ved en av skolene, på opptaksdagene våre eller remote (ved at man filmer seg selv). Mer detaljert informasjon om opptakskravene kan du finne her.
For de utøvende studiene (professional musicianship og songwriting) gjelder en opptaksprøve med både spillende og teoretisk del. Her kreves det god instrumentforståelse og grunnleggende teori kunnskaper.
For songwriting presenterer man egne låter i opptaksprøven. For Music Production – søkerne gjelder innsendelse av demoer samt et telefonintervju. For de mer business og bransje-rettede utdanningene som Music Business og Event-management blir man bedt om å skrive en utfyllende tekst med bakgrunnsinformasjon og relevant erfaring du har opparbeidet deg.
Søkere til Music Journalism sender inn en portfolio med relevant arbeid man har gjort, samt gjennomfører et telefonintervju.
Engelsk-kunnskaper og karakterer
Generelt kreves det 4 eller bedre i Engelsk standpunktkarakter, men om du har lavere enn dette kan du gjennomføre en IELTS test, som er en enkel lese- og skriveforståelsestest gjennomført av Folkeuniversitetene her i Norge.
Her kreves det en oppnådd score på 6.0 for Professional Musicianship, Songwriting og Music Productions og minimum 6.5 for Popular Music Performance (London), Music Journalism, Music Business og Event-management.
Videoserien – Hvordan søke BIMM
Her følger en videoserie som tar deg steg-for-steg igjennom prosessen å søke BIMM via UCAS søkerportalen. Hver episode tar for seg de ulike stegene i søknaden og vi håper den kan hjelpe deg på veien. Om du har spørsmål eller trenger hjelp med søknaden er det bare å ta kontakt med oss!
Episode 1: Oversikt over UCAS >>