Jeg synes det er litt skummelt å studere utenlands, har jeg noe å være redd for?
BIMM har tilrettelagt alt for at det skal være så lett og trygt som mulig for norske studenter å studere der. Gjennom Musikkutdannelse.no kan du få hjelp til alt du trenger av rådgivning frem til skolestart.

Du kan finne tilleggsinformasjon for internasjonale studenter her: http://www.bimm.co.uk/study/international-students/ Ta kontakt med oss dersom det er noe du lurer på.

Er det vanskelig å komme inn på BIMM?
Dersom du er ferdig med videregående og har karakter 3 i snitt eller høyere derfra er det bare å sende inn søknad med én gang. Forskjellige studier krever forskjellige forkunnskaper, og det er antallet søkere fra hele verden som avgjør hvor stor konkurransen om studieplassene blir.

Vi gjør alt vi kan for å hjelpe deg med å komme inn på ditt ønskede studie!

Hvilke forkunnskaper kreves?                                                                                                                  Generelt kreves det karakter 4 eller bedre i Engelsk standpunktkarakter. Om du har lavere enn dette kan du gjennomføre en IELTS test, som er en enkel lese- og skriveforståelsestest gjennomført av Folkeuniversitetene her i Norge.

Oversikt over spesifikke opptakskrav per linje finner du her. 

Hva med karakterer, er mine karakterer bra nok?
På generelt grunnlag bør du ha minst 4 i engelsk fra videregående. Om du ikke har dette, må du ta en engelsktest: IELTS. Dette er for å bevise at du tilfredsstiller det generelle språkkravet for å studere på Engelsk.

All undervisning foregår på Engelsk og det er derfor viktig at du behersker det godt nok både muntlig og skriftlig.

Utover dette ser ikke BIMM betyr ikke karakterer så mye. Hovedfokuset er på dine ferdigheter og at du har en brennende interesse for å jobbe med musikk. Derfor er det viktig å legge mye tid i presentasjonen av seg selv når man søker, samt i auditions/demo/intervju man gjør i søknadsprosessen.

Trenger du hjelp til noe av dette er det bare å ta kontakt med oss.

Hvordan søker jeg?

Alle som ønsker å studere i Storbritannia og Tyskland må søkes gjennom UCAS. Les mer her for å lære mer om søknadsprosessen gjennom UCAS.

Hvordan foregår auditions og intervju?
Dette varierer fra den ene studieretningen til den andre. Generelt består en audition av at man skal vise hva man kan, eller har gjort før, innen den retningen man skal studere.

Auditions på BIMM er veldig uformelle og du forholder deg stort sett kun til én person som sensor. Når du har sendt inn søknad får du tilsendt noe som heter «audition guidelines». Dette gir deg fullstendig oversikt til din audition. Har du flere spørsmål rundt audition er det bare å ta kontakt.

Må jeg reise til BIMM for audition?
Nei, du kan også ta audition hos en av Munos musikkskoler i Norge, eller du kan filme en demo hjemme og gjøre intervju med BIMM over Skype eller telefon.

Vi anbefaler at man reiser til BIMM for audition, da man også får besøkt skolen, opplevd miljøet og sett fasilitetene skolen tilbyr, men har selvfølgelig full forståelse for at dette ikke alltid lar seg gjøre. Om du trenger hjelp til audition kan du også ta kontakt med oss.

Bor man på skolen?
BIMM er ikke en internatskole, og alle studenter bor i egne hus og leiligheter i byen de studerer i, enten alene eller i et kollektiv sammen med medstudenter. BIMM tilbyr hjelp med å finne andre studenter du kan bo med, og de har partnere som kan hjelpe med å finne en passende leilighet for deg og de du skal bo med.

Anbefaler deg å bli medlem av BIMM sine facebook-grupper (vi har en egen for norske studenter). Her kan du komme i kontakt med andre studenter ved BIMM som også leter etter en plass å bo.

Er studier på BIMM støttet av lånekassen?                                                                                              Alle BIMM’s bachelorgrader er støttet av norsk lånekasse, hvilket betyr at du kan få stipend og lån for å studere hos BIMM. Dette er studier som omtales på engelsk som «degree course» eller «3-year degree course».Når starter skoleåret på BIMM

BIMM sitt skoleår starter i slutten av september/oktober.BIMM starter med en ukes “fadder uke” hvor man blir kjent med byen, skolen og med-elever.

Hvor mye koster det å studere på BIMM?

Bachelorgrad i England & Irland:

Britiske og EU-baserte studenter: £9.250 per år (britiske pund)
Studenter utenfor EU: £13.750 per år (britiske pund)

Bachelorgrad hos BIMM Tyskland:

Britiske og EU-baserte studenter: €7.950 per år (euro)
Studenter utenfor EU: €13.450 per år (euro)

Ettårs-studie (Diploma):

Britiske og EU-baserte studenter: £9.250 per år (britiske pund)
Studenter utenfor EU: £12.450 per år (britiske pund)

For mer info om hvordan du søker stipend og lån fra Lånekassen finner du her: http://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/ (telefon: 22 70 03 00)

Når er søknadsfristen?                                                                                                                  Søknadsfristen for 2021/2022 er 15. januar hos UCAS (som er søknadsportalen man bruker for å søke BIMM skolene).

Fortvil ikke hvis du har mistet denne. BIMM har nemlig løpende opptak helt frem til rundt 30. juni. Likevel anbefales det å søke så tidlig som mulig få å sikre seg en plass på BIMMs studier.

I tillegg, om du er tidlig ute og skulle være uheldig å ikke komme inn kan du rekke å forbedre søknaden din innen den endelige fristen til sommeren. Det er også en risiko for at studiene man ønsker å søke er fulle om man søker veldig sent, derfor er det absolutt lurt å søke så tidlig som mulig.

Kan jeg besøke BIMM sine colleges selv om jeg ikke skal dit på audition?
BIMM har åpne dager hver måned hvor du kan komme og se hvordan livet på skolene er.  Datoer for kommende åpne dager finner du under egen punkt i menyen oppe til høyre. Klikk på den åpne dagen du ønsker å dra på for å registrere deg. Dersom du er i en av byene når det ikke er åpen dag, kan du kontakte Muno for å få arrangert en privat omvisning (post@muno.no). Ta gjerne med venner og familie, alle er hjertelig velkommen til omvisning.

OBS! For større grupper eller skoleklasser send oss en epost så ordner vi en omvisning når det passer for dere. Vi har flere klasser som er på skoletur og gjerne kombinerer en studietur med et verdifullt besøk hos BIMM.

KONTAKT:
Epost Muno: post@muno.no
Tlf Muno: +47 920 11 622

BIMM’s internasjonale team: +44 208 749 3131 (engelsk nummer) eller international@bimm.co.uk

Vil du vite mer om BIMM?