Ingen annen musikkutdanningsinstitusjon har noensinne hatt like stor vekst som BIMM. Hittil denne våren har de mottatt flere norske søknader enn noensinne. Hva er det som trekker nordmenn til de internasjonale musikkstudiene?

Siden BIMM åpnet dørene til deres første college i Brighton i 2001 har BIMM opplevd en enorm studentvekst. BIMM har i dag totalt 6 500 elever, fra alle verdensdeler, fordelt på 8 colleges i Storbritannia og Europa, og tilbyr studier utdannelse for både sangere, instrumentalister, låtskrivere, produsenter, samt en spennende utdannelse innen Music Business for de som søker å lykkes innen artistmanagement, plateselskap, markedsføring eller andre aspekter av musikkbusiness. Siden 2013 da BIMM ble kjent i Norge gjennom Muno, har antallet norske elever vokst hvert år, og ved utgangen av første kvartal i år er antall søkere over 60% høyere enn tilsvarende periode i fjor.

“Berlin, har en stor, variert og levende musikkscene, hvor du kan finne absolutt alt på tvers av alle sjangrene. Tekno-scenen, for eksempel, er massiv her, mens den er nærmest ikke-eksisterende i Inderøy der jeg kommer. Pop / rock-scenen, som jeg brenner mest for, er også veldig innbydende her, så det er ikke veldig vanskelig å få konserter hvis du jobber for det. Nettverket du utvikler etter å ha studert på BIMM er helt fantastisk – så mange talentfulle, hardt arbeidende og interessante mennesker som du lærer å kjenne og jobbe med. Det er veldig verdifullt og superkult! ” Ylva Brandtsegg, musikkproduksjonsstudent ved BIMM Berlin fra Inderøy, Norge. Les hele intervjuet med Ylva her: https://musikkutdannelse.no/from-inderoy-norway-to-berlin-with-ylva-brandtsegg/

Andreas Juliebø, som er studierådgiver for BIMM sier at nesten alle studentene som søker på BIMM gjør det fordi de ønsker å utvikle og fremføre musikken sin, samt danne grunnlaget for en karriere i musikkbransjen. Fordelen med å studere på BIMM er nettopp dette: å danne grunnlaget for karriere, og samtidig bygge et verdifullt og inspirerende nettverk av internasjonale kollegaer.

BIMM er representert i Norge av Muno som tilbyr gratis studierådgivning og søknadshjelp alle dager i uken. Muno er tidligere kjent som Norges største aktør innen privat musikkundervisning.

Tenker du på å studere musikk?

Vi opplever at mange har lyst til å studere musikk i utlandet, men at det er en del ting de er usikre på. Vi har derfor norske studierådgivere som svarer på alle dine spørsmål, og forteller deg mer om hvilke muligheter du har.

Kontakt meg

Studierådgiver for BIMM i Norge svarer deg:
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.